Ismét megnyitottak a kaszinók Makaóban, a világ legnagyobb szerencsejáték paradicsomában azután, hogy a koronavírus miatt két hétig zárva tartottak. Ennek ellenére továbbra is lesznek bizonyos óvintézkedések, hiszen a játékosoknak és az alkalmazottaknak is kötelező jelleggel orvosi maszkot kell hordaniuk.

A kéthetes kényszerszünet miatt a szakemberek arra számítanak, hogy jelentősen csökkenni fog a makaói kaszinók bevétele annak ellenére, hogy azok most végre megnyitottak. A kínai szerencsejáték paradicsomban összesen 41 kaszinó található, amelyek Makaó bevételének 80 százalékát adják.

A hatóságok szerint a városba naponta kétezere látogatnak el mostanában, ez pedig 98 százalékos visszaesés, a 600 ezer helyi lakos pedig többnyire továbbra is otthonába zárkózik be. A kaszinók arról számoltak be, hogy napi szinten 1,5-2,6 millió dollár veszteséget termelnek, hiszen az alkalmazottakat továbbra is fizetni kell.

MakaóForrás:AFP/Imaginechina/Stringer

A kínai kormány a héten engedélyezte a kaszinók számára, hogy két hét után ismét kinyissanak, azonban a játékosoknak és a dolgozóknak kötelező jelleggel szájmaszkot kell hordaniuk. 

Emellett bárki lázát ellenőrizhetik, amikor belép a kaszinó területére.

Az új szabályokhoz tartozik az is, hogy egyszerre csak az asztalok felénél lehet játszani, mert a játékosok között mindig biztosítanak egy asztalnyi távolságot, hogy így csökkentsék a túl közeli érintkezést. Emellett a hétfős asztaloknál csak négy vendég foglalhat helyet egyszerre.