Szavazzon ön is a 2021. évi emlékérmékről!

Semmelweis, emlékérme, ezüst, mnb
Az ezüst emlékpénzérme
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyilvános konzultációt indít a jövő évi emlékérme-kibocsátási program tematikájáról. A véleményüket, javaslatokat 2020. március 15-ig várja a jegybank levélben, illetve elektronikus úton. A könnyebb véleményformálás érdekében a jegybank honlapján szavazás is indul, tájékoztat arról az MNB.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) 1968 óta rendszeresen bocsát ki forint emlékérméket az ország jelentős történelmi-, tudományos-, kulturális eseményei, évfordulói és nemzetközi események kapcsán. Az MNB az emlékérmék kibocsátásával szeretné felhívni a figyelmet közös értékeinkre, és hozzájárulni a méltó megemlékezéshez.

Az MNB célja, hogy az emlékérmék amellett, hogy törvényes fizetőeszközként értéket képviselnek, mindannyiunk számára szimbolikus értéket is hordozzanak

- íra a jegybank.

Ezért az MNB a 2021. évi emlékérme-kibocsátási programhoz kapcsolódóan nyilvános konzultációt hirdet, amelynek keretében véleményt nyilváníthatnak a kibocsátandó forint emlékérmék témáját illetően.

Az MNB a 2021-ben kibocsátandó forint emlékérmék tematikájára vonatkozó végső döntését a nyilvános konzultáció tapasztalatait is figyelembe véve hozza meg,

majd ezt követően kerül sor az emlékérmék anyagának, névértékének és technikai paramétereinek meghatározására.

Egy korábbi emlékérme (illisztráció) Forrás: MNB

A nyilvános konzultáció időpontja:

2020. február 21 – március 15.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően az MNB több szerv, szervezet (a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kulturális Diplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Numizmatikai Társulat, a Magyar Pénzverő Zrt., a Magyar Tudományos Akadémia, a Miniszterelnökség, a Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Nemzeti Örökség Intézete) véleményét is kikérte az emlékérme-kibocsátási program tematikájának összeállításához.

A nyilvánosság számára az MNB ezt a felületet hozta létre, ahol bárki elmondhatja véleményét a tervezett kibocsátásoról.

Szavazzon Ön is az MNB 2021. évi emlékérme-kibocsátási programjának témáira!

S hogy melyek a tervezett tematikák a 2021. évi emlékérme-programhoz? Lapozzon a cikk következő oldalára, ahol bemutatjuk azokat!