Minden idők legnagyobb nyereménye, 5,2 milliárd forint a tét az ötös lottón

2020.02.27. 09:33

Február 29-én lehet megnyerni minden idők eddigi legnagyobb ötös lottó főnyereményét Magyarországon. A telitalálatos szelvény 5 milliárd 252 millió forintot fizet, a nyeremény már 34 hete halmozódik.

Közleményt adott ki a Szerencsejáték Zrt., amelyben azt írja a vállalat, hogy a héten minden eddigi rekordot megdöntött az ötös lottó várható főnyereménye. Magyarország legismertebb lottójátékán a jackpot 5,252 milliárd forint, amely láthatóan szinte a teljes felnőtt lakosság kedvét meghozta a lottózáshoz.

Minden idők legnagyobb főnyereménye annak köszönhető, hogy 34 hét után sem volt telitalálatos szelvény.

IllusztrációForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Ötöslottó klasszikus számsorsjáték, tehát főnyereménye a játékosok által megvett alapjátékok számától is függ. Így történhetett meg az, hogy míg a korábbi legmagasabb, 5,092 milliárdos nyeremény 37 hetes halmozódás után, addig a mostani rekord mindössze 34 hét után dőlt meg.

A megnövekedett érdeklődést a múlt heti alapjátékok száma is jól mutatja: a heti átlagos 3,3 millióhoz képest az elmúlt héten több mint 5,7 millió alapjátékot játszottak meg a játékosok.

A cég a közleményében felhívja a játékosok figyelmét a felelős játék fontosságára is, annak érdekében, hogy a játék valóban játék maradjon.