Az amerikai közösségi médiavállalat arra kérte hongkongi, japán és dél-koreai alkalmazottait, hogy a járvány terjedésnek megfékezése érdekében otthonról dolgozzanak – írja a BBC.

A vállalat mind az ötezer alkalmazottjának javasolja, hogy "távolról" dolgozzanak, és ne menjenek be irodáikba.

Egy nappal korábban pedig a Twitter megtiltotta munkavállalóinak a nem feltétlenül szükséges utazásokat, valamint a rendezvényeken való részvételt.

IllusztrációForrás: AFP/Denis Charlet

A cég továbbá nem lesz jelen az Austinban tartandó médiakonferencián sem. Számos vezető technológiai nagyvállalat – mint a Facebook vagy a Google – már korábban lemondta részvételét az Egyesült Államokban tartandó konferenciákon.

Célunk az, hogy hogy csökkentsük a Covid-19 koronavírus terjedésének valószínűségét" – mondta el Jennifer Christie, a Twitter humánerőforrás részlegének vezetője, hozzátéve, hogy a vállalat már egy ideje azon dolgozik, hogy fejlessze a távoli munkavégzés lehetőségeit.

A japán Sharp már a tévégyárában készít maszkokat

A Sharp azt tervezi, hogy egyik japán tévégyárában arcmaszkok gyártásába tesz, hogy kielégítse a növekvő igényt a termékre. A Kameyama településen található gyárban korábban nagyméretű LCD tévéket gyártottak és szereltek össze - írja a The Verge. A vállalat számításai szerint napi 150 ezer maszkot gyártanak majd a hónap végére, amit később napi félmillióra növelnek majd.

A Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey a távoli munkavégzés bevezetésének támogatója tavaly novemberben bejelentette, hogy 2020-ban hat hónapig Afrikában fog élni.

Sok ázsiai vállalat tett hasonló intézkedéseket a koronavírus terjedése miatt, és kérte meg munkavállalóit, hogy otthonról dolgozzanak.