A rohamosan terjedő koronavírus miatt a világ egyik legnagyobb nemzetközi légitársasága, az Emirates, arra kéri a repülőgépek személyzetét adó munkavállalókat, hogy vegyenek ki egy hónapos fizetés nélküli szabadságot.

Az Emirates törölte járatait Iránba, Bahreinbe és Kínába is a koronavírus miatt. A vállalat pedig azt szeretné, hogy a személyzet is vegyen ki fizetés nélküli szabadságot, mivel jelenleg több olyan alkalmazott is van, akik a törölt járatok miatt ténylegesen nem is dolgoznak és nincs is számukra elegendő munka.

IllusztrációForrás: AFP/Imaginechina/Zhao Xiaojun

A cég ezért arra bíztat mindenkit, hogy vagy vegyék ki mostanában a szabadságukat, vagy pedig önkéntesen menjenek fizetés nélküli szabadságra egy hónapra, hiszen addigra az Emirates szerint, rendeződni fog a helyzet.

Az Emirates Group állami tulajdonban lévő vállalat és több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat. Ezek között 21 ezer légi-utaskísérő és 4 ezer pilóta is van. A koronavírus miatt viszont visszaesett a csoport repülési üzletága, ezért lenne szükség a változtatásokra, a járattörlések miatt kieső bevételek miatti megtakarításokra.