A Starbucks kávézólánc a koronavírus miatt történő ideiglenes bezárást követően újból megnyitotta a kínai kávézókat.

A Starbucks vezérigazgatója, Kevin Johnson elmondta, hogy a Starbucks kínai kávézóinak 85 százalékát újra megnyitották. A globális kávézólánc januárban kínai kávézóinak több mint felét bezárta a koronavírusra terjedése miatt.

A társaság nem közölt adatokat az ideiglenes bezárások pénzügyi hatásairól. Az egységek nagy része azonban most újra megnyílt, miután Kínában csökkenést mutat az új megbetegedések száma.

A Starbucks kávézók nagy része újra nyitva van KínábanForrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

Kevin Johnson vezérigazgató csütörtökön levelet küldött a munkavállalóinak, melyben közölte, hogy a vállalat üzleteinek 85 százaléka már újra nyitva van Kínában, beleértve a Sanghajban található Reserve Roastery-t is. A Starbucks körülbelül 4300 kávézóval rendelkezik az ázsiai országban, amely a társaság második legnagyobb piaca.

"Ahogy az új koronavírusos esetek száma lassul Kínában, látjuk a régió fellendülésének első jeleit" - írta Johnson a levélben.

A Starbucks január végén annyit közölt, hogy várakozási szerint a vírus „lényegesen befolyásolja" a második negyedévi és a 2020-as fiskális eredményeket, de konkrét számokat nem hoztak nyilvánosságra az eredmények visszaeséséről. Kína a Starbucks árbevételének 10 százalékát adta az első negyedévében.

Forrás: Cnbc.com