Az IKEA augusztusban hozza forgalomba svéd húsgombóc ételének vegán változatát. A 35 éve kínált húsgombócnak ezzel a növényi alapú alternatíváját is megteremti a svéd lakberendezési kereskedőóriás, mely része a vállalat fenntarthatóbbá válásával kapcsolatos széleskörű törekvésének.

Az IKEA az ikonikus svéd húsgombóc ételének vegán változatával rukkol elő az idei nyár folyamán, melyet az áruházaiban található éttermeiben szolgál majd fel.

A leginkább lakberendezési tárgyairól ismert cég nemrég megerősítette, hogy a növényi húsgombócból készült étele ez év augusztusától lesz kapható. A hírt, miszerint a húsgombócának vegán alternatíváját teszteli, eredetileg 2019 májusában jelentette be.

Tradicionális svéd húsgombócának vegán változatát is kínálja majd augusztustól a svéd áruházlánc (a kép illusztráció)Forrás: shutterstock.com

Az IKEA svéd húsgombócait, amelyeket jellemzően tejszínes mártással, burgonyapürével és vörösáfonya lekvárral szolgálnak fel, már több mint 35 éve kínálja az üzleteiben található éttermekben, így az a cég ikonikus ételévé vált. Világszerte naponta mintegy kétmillió húsgombócot szolgálnak fel.

Az IKEA ma már alternatívákat kínál az eredeti marha-sertéshús keverékű húsgombócokhoz. Ide tartoznak a zöldséggolyók, a csirkegolyók, valamint a lazac- és tőkehal gombócok, amelyeket 2018-ban indítottak el.

Az IKEA azon lépése, hogy növényi alapú húsgombócot kínáljon, része a társaság fenntarthatóbbá válásával kapcsolatos átfogó stratégiájának.

Forrás: Businessinsider.com