Rekordnyereménnyel ünnepli születésnapját az Ötöslottó

Ötös lottó
Budapest, 2019. március 22. Lottószelvényt töltenek ki a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Hazánk legismertebb lottójátéka soha nem látott főnyereménnyel, 5,585 milliárd forinttal biztatja a játékosokat a szelvények kitöltésére. A rekord nagyságú jackpot lottólázba hozta az országot, hiszen múlt héten az átlagos 3,3 millió helyett 6,5 millió alapjátékot értékesített a Szerencsejáték Zrt.
Vágólapra másolva!

1957. március 7-én tartották az Ötöslottó első sorsolását, így a játék e hét szombaton ünnepli 63. születésnapját.

A jeles napon újra rekord főnyeremény várja a játékosokat, hiszen úgy, ahogy immár 34 hete, a múlt héten sem született telitalálatos szelvény.

Az 5,585 milliárd forintos összegnek köszönhetően a játékkedv is megnőtt, hiszen az átlagoshoz képest közel kétszer annyi alapjátékot vásárolnak a magyarok, írja a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

Illusztráció Forrás: MTI/Mónus Márton

A magyar lottójáték történetének 63 éve alatt mindössze kétszer hozott 5 milliárd forint feletti főnyereményt, 2003-ban és 2015-ben.

Ezek az összegek azonban elmaradnak a mostani, közel 5,6 milliárdos jackpottól.

Rekordnyeremény jöhet ma az ötös lottón

Már több évszázada lottóznak az emberek Európában. Magyarországon az első lottóhúzást 1957. március 7-én tartották, viszont e hét szombatján akkora a fődíj, mint soha korábban: a főnyeremény 5 252 millió forint az ötös lottón. Európai és világviszonylatban a rekordok nagyobbak, míg Spanyolországban egy lottóhúzáson több mint 1800 számot húznak ki.

A nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalása jegyében kiemelt hangsúlyt fektet a játékfüggőség kutatására, megelőzésére és – különböző hazai szakmai szervezetekkel együttműködve – kezelésére egyaránt. Éppen ezért a mostani kiemelt halmozódási időszak alatt is felhívja a játékosok figyelmét

a felelős játék fontosságára,

annak érdekében, hogy „a játék valóban játék maradjon".