Oscar Munoz, a United Airlines vezérigazgatója szerdán elmondta, hogy a vállalat jelentős csökkentéseket fog végrehajtani, és további költségcsökkentéseket is kilátásba helyezett – összegzi a Business Insider.

A vezérigazgató és az elnök, Scott Kirby nevében írt üzenet szerint a légitársaság áprilisban nemzetközi menetrendjét húsz százalékkal, a belföldi járatait pedig tíz százalékkal csökkenti.

IllusztrációForrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A járatcsökkentés már magában foglalja a Dél-Koreába, Japánba, Kínába, Hongkongba és Kanadába történt járattörléseket és módosításokat.

A vállalat vezetői továbbá felajánlják a munkavállalóknak, hogy önkéntes fizetésnélküli szabadságra vagy csökkentett munkaidejű szolgálatra is jelentkezhetnek. A vállalat június végéig felfüggeszti az új alkalmazottak felvételét és betanítását, valamint elhalasztják a menedzsment és az adminisztratív alkalmazottak fizetésemelését.

Az Uber és a Lyft figyelmezteti alkalmazottait a járvány miatt

A koronavírus terjedése miatt az Uber és a Lyft autómegosztó szolgáltatást nyújtó startupok figyelmeztetik sofőrjeiket a vírusra és a kézfertőtlenítő használatára az autóban, de nem ad lehetőséget alkalmazottainak a fizetett betegszabadságra. Járvány idején fokozott veszélynek vannak kitéve azok, akik élelmiszert és utasokat szállítanak.

A United Airlines felelősségteljes megközelítést alkalmaz a COVID-19 légi utazásra gyakorolt hatásainak kezelésére. A légitársaság a kezdetektől fogva együttműködött a szakszervezettel a biztonsági és egészségügyi intézkedések végrehajtása érdekében" – nyilatkozta Sara Nelson, a repüléskísérők szakszervezetének elnöke.

IllusztrációForrás: AFP/Marina Lisceva

A nagyvállalatok leállították nem létfontosságú üzleti útjaikat, számos konferenciát vagy eseményt pedig elhalasztottak.

Korábban a Ryanair és a Lufthansa is bejelentette, hogy csökkenti járatainak számát. Valamint a brit Flybe légitársaság – amely már januárban is küzdött pénzügyi nehézségekkel – csődöt jelentett.