A General Motors (GM) nemrég bemutatta a hosszú távú elektromos autó stratégiáját, amelynek célja, hogy évente egymillió elektromos autót tudjanak értékesíteni. Ennek záloga a gyártó által fejlesztett Ultium akkumulátor, amely a tervek szerint 60 százalékkal növeli az elektromos autók hatótávolságát.

A General Motors többször is kiemelte, hogy céljuk egy hatékonyabb akkumulátor létrehozása volt, amelyet be tudnak illeszteni bármely járművükbe mérettől és formától függetlenül. Adam Kwiatkowski, a GM egyik igazgatója szerint az Ultimum rendszer koronaékszere maga az akkumulátor.

IllusztrációForrás: AFP/2016 Getty Images/Scott Olson

A lényege, hogy a különböző cellákat téglaként pakolják majd egymásra, ez pedig történhet vertikálisan, vagy akár horizontálisan is. A modulok állhatnak 6,8,10 vagy 12 részből, attól fuggően, hogy az adott modellnél mekkora erőkifejtésre van szükség.

Szintén fontos újítás, hogy a mostani technológiának köszönhetően, akár 60 százalékkal is nőhet az elektromos autók hatótávolsága, ez pedig lényeges, hiszen a legtöbb vásárló részben emiatt halogatja az elektromos jármű vásárlását.