A GM új akkumulátora adhat igazán lökést az e-forradalomnak

autó eladás vásárlás kocsi
(FILES) This file photo taken on October 24, 2016 shows Chevrolet Cruze cars offered for sale in Lyons, Illinois. President-elect Donald Trump on January 3, 2016 slammed what he said was the tax-free import of a Mexican-made Chevy car model, coming the same day he picked a Reagan-era protectionist as his trade envoy. Taking to his preferred communication platform, Twitter, Trump declared that "General Motors is sending Mexican made model of Chevy Cruze to US car dealers-tax free across border. Make in USA or pay big border tax!" / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / SCOTT OLSON
Vágólapra másolva!
A General Motors (GM) nemrég bemutatta a hosszú távú elektromos autó stratégiáját, amelynek célja, hogy évente egymillió elektromos autót tudjanak értékesíteni. Ennek záloga a gyártó által fejlesztett Ultium akkumulátor, amely a tervek szerint 60 százalékkal növeli az elektromos autók hatótávolságát.
Vágólapra másolva!

A General Motors többször is kiemelte, hogy céljuk egy hatékonyabb akkumulátor létrehozása volt, amelyet be tudnak illeszteni bármely járművükbe mérettől és formától függetlenül.

Adam Kwiatkowski, a GM egyik igazgatója szerint az Ultimum rendszer koronaékszere maga az akkumulátor.

Illusztráció Forrás: AFP/2016 Getty Images/Scott Olson

A lényege, hogy a különböző cellákat téglaként pakolják majd egymásra, ez pedig történhet vertikálisan, vagy akár horizontálisan is. A modulok állhatnak 6,8,10 vagy 12 részből, attól fuggően, hogy az adott modellnél mekkora erőkifejtésre van szükség.

Szintén fontos újítás, hogy a mostani technológiának köszönhetően, akár 60 százalékkal is nőhet az elektromos autók hatótávolsága,

ez pedig lényeges, hiszen a legtöbb vásárló részben emiatt halogatja az elektromos jármű vásárlását.