Tévedésből 12 évre elegendő WC-papírt rendelt ez a család

WC, vécé, széklet,WC papír, toalett
Vágólapra másolva!
A Toowoomba városában élő Janetzki család véletlenül 48 tekercs WC-papír helyett 48 dobozt rendelt, vagyis több mint 2 ezer tekercset – írja az ABC.
Vágólapra másolva!

Haidee Janetzki az elmúlt két évben minden tizenkettedik héten rendelt WC-papírt e-mailen keresztül, de most, amikor az eladó visszakérdezett a mennyiségre,

figyelmetlenségből 48 dobozt rendelt a 48 tekercs helyett.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

A család így 2304 tekercs WC-papírt kapott, amit két raklappal szállítottak házukhoz, értékük pedig 3264 dollár (962 ezer forint).

Haidee Janetzki elmondta, hogy elsőnek fel sem tűnt nekik, hogy a szokásos 68 dollár (20 ezer forint) helyett több mint 3 ezer dollárt számláztak ki, csak a rendelés megérkezésekor ellenőrizték bankszámlájukat.

A család számításai szerint ez 12 évre elegendő mennyiség lenne a házaspárnak és három lányuknak.

Ráadásul a megrendelés még azelőtt történt, hogy Ausztráliában teljesen kifogytak volna a termékből a szupermarketek.

Részben a koronavírus-járvány miatt csökkentek az élelmiszerárak a világon

Mérséklődtek az élelmiszerárak a globális piacokon négy hónap drágulást követően, miután bezuhant a növényi olajok ára részben a koronavírus (COVID-19) járvány keltette keresletvisszaesés körüli félelmek miatt. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) élelmiszerár-indexe, amely a nemzetközi kereskedelem legfontosabb terményeinek havi árváltozását követi, egy százalékkal alacsonyabban zárt februárban az előző hónaphoz képest, de még ennek ellenére is 8,1 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti szintet.

– nyilatkozta Chris Janetzki.

A család nem tudott megegyezni az online értékesítővel, ezért úgy döntöttek, hogy eladják készletüket, a befolyó összeget pedig gyermekeik taníttatására teszik félre. Amíg el nem fogy a felhalmozott készlet, a család addig is remekül szórakozik, a WC-papír dobozokból falat építettek a garázsukban és egy trónust a nappali közepén.