A koronavírussal foglalkozó üzleti konferenciát töröltek a koronavírus miatt

tőzsde, koronavírus
Traders work on the floor of the New York Stock Exchange during the opening bell on March 10, 2020 in New York. - Wall Street stocks bounced early Tuesday, recovering some of the losses from the prior session's rout, in anticipation of stimulus measures to address the economic hit from coronavirus. About 15 minutes into trading, the Dow Jones Industrial Average stood at 24,484.20, up 2.7 percent or around 630 points. The index lost more than 2,000 points on Monday in its worst session since 2008. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Vágólapra másolva!
A járványfenyegetés miatt töröltek egy konferenciát, amelynek témája a koronavírus-járvány ideje alatti üzleti lehetőségek megvitatása volt - számol be arról a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

Columbia kerület nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért felelős Külkapcsolati Tanácsa szervezte azt a konferenciát, melyet e hét péntekén tartottak volna New Yorkban, a koronavírussal sújtott gazdasági helyzet kínálta üzleti lehetőségek feltérképezésére. A "Doing Business Under Coronavirus" néven meghirdetett rendezvényt végül épp a vírus jelentette fenyegetés miatt mondták le, ahogy a szervezők törölték minden, a személyes jelenlétre építő rendezvényüket a március 11-től április 3-ig terjedő időszakban.

A koronavírus-fertőzés komolyan fenyegeti New York városát, ahol egyre szigorúbb intézkedéseket vezetnek be, különösen a metróban és bizonyos közterületeken, hogy megakadályozzák a vírus tejredését.

Pillanatkép a New York-i tőzsdenyitásról március 10-én Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Az állam kormányzójának korábbi nyilatkozata szerint a Nemzeti Gárda bizonyos egységeit is a metropoliszba vezénylik, hogy segítsenek egyes területzárások fenntartásában.

A koronavírussal kapcsolatos üzleti konferencia már a sokadik a lemondott találkozók és rendezvények sorában. Az USA-ban is sorra törlik a kisebb-nagyobb összejöveteleket, egyébként nagy jelentőségű szakkiállításokat, hogy megállíthassák a járvány terjedését. A Bloomberg összesítése szerint az USA-ban eddig több mint 50 komoly vállalati, illetve üzleti rendezvényt mondtak le a vírus miatt, mindez pedig több mint 1 millió embert érint.