Újra Nagy Elek a BKIK elnöke

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Budapest, 2014. június 5. Az MTVA-MTI Zrt. épületei a Nap-hegy tetején (balra), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara irodaháza (jobbra) a főváros I. kerületében, a Krisztina körút 99-ben, középen a múlt század hatvanas éveiben épült lépcsős elrendezésű lakóépület a Naphegy oldalában. A háttérben a Széchenyi-hegy és az Antenna Hungária Országos Mikrohullámú Központ 192 méter magas adótornya. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Egyhangú szavazással újraválasztották Nagy Eleket, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökét a küldöttgyűlés március 10-i tisztújító ülésén – közölte a kamara kedden.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint Nagy Elek egy évvel ezelőtt egy viszontagságos, belső viszályokkal teli időszakot követően vette át a BKIK elnökségét.

Az elmúlt egy évben végrehajtott reformoknak köszönhetően stabilizálódott a szervezet működése,

számottevően mérséklődött - a 2019 januárjában mért 60 százalékról 43 százalékra – a BKIK negatív megítélése, ezzel párhuzamosan a pozitív képet formálók aránya jelentősen – 31 százalékról 45 százalékra – emelkedett.

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara irodaháza. Forrás: MTI/Jászai Csaba

A küldöttgyűlésen bemutatott elnöki program egyik fontos pillére továbbra is az lesz, hogy erősítsék a kamara szolgáltatói jellegét, és az 5 ezer forintos kamarai hozzájárulásért cserébe valódi értéket adjanak a nyilvántartott gazdálkodó szervezeteknek, a budapesti vállalkozásoknak.

– mondta Nagy Elek értékelő beszédében a közlemény szerint.

Erre számíthatunk a hazai üzemanyagáraknál

Az olaj világpiacán zajló események hatással vannak a magyarországi üzemanyagok árára is, ezért biztosra vehető, hogy a benzin és a gázolaj ára jelentősen csökken idehaza a következő napokban - mondta a Magyar Nemzetnek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj-szövetség főtitkára.

Az elnök mellett a kamara küldöttgyűlés állandó bizottságait, ellenőrző és etikai bizottságát, új elnökségét, általános alelnökeit, valamint a BKIK Magyar Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésébe delegált küldötteit is megválasztotta a testület. A BKIK általános alelnökei Koji László (IBH Zrt.), Zsabka Zsolt (Diagramma Zrt.) és Balog Ádám (MKB Bank Zrt.) lettek.