A Masterplast Nyrt. megállapodást kötött egy németországi építőanyag gyártóval az ascherslebeni üzemegységének megvásárlásáról - áll a Masterplast közleményében. Az üzemben olyan cseppzáró-légáteresztő membránt is gyártanak, amely az egészségügyi maszkok és védőruhák alapanyaga.

Történetének legnagyobb akvizícióját hajthatja végre a legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag gyártó. Az európailag is elismert, építőipari és speciális membránokat gyártó német cég vállalategységének megvásárlása újabb utakat nyit meg a Masterplast előtt az Európai Unió legnagyobb piacai felé. A gépsoron jelenleg is gyártanak olyan cseppzáró-légáteresztő membránt, amely az egészségügyi maszkok és védőruhák alapanyaga.

Az elismert német gyártó Lipcse melletti Ascherslebenben lévő üzemegységének megvásárlására a Masterplast március 12-én előzetes megállapodást kötött. A megállapodás kiterjed valamennyi jog és kötelezettség átruházására, ideértve – különösen, de nem kizárólagosan – az ingatlanvagyont, az árukészletet, a vevői és szállítói szerződéseket, a gyártó gépsort és egyes szellemi alkotásokhoz, például a védjegyekhez fűződő jogokat. Az üzemegység fő tevékenységként építőipari diffúziós fóliák és ipari membránok széles körű választékának gyártását végzi saját tulajdonú gépsorán.

A német cég a teljes gyártói folyamatát felvonultató modern technológiával aktív beszállítója a manapság óriási kereslettel bíró egészségügyi maszkok és védőruhák németországi gyártóinak is. A társaság az ügylet további részleteiről, annak technikai lebonyolításáról a végleges szerződés megkötését követően tájékoztatja a befektetőit.

IllusztrációForrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

A hír kapcsán Tibor Dávid, a Masterplast elnöke a következőket fejtette ki: Hosszabb, több mint féléves tárgyalási folyamatot követően minden lényeges pontban sikerült megállapodnunk, a tranzakciót várhatóan már az áprilisi közgyűlés előtt le tudjuk zárni.Majd hozzátette: Ez az akvizíció történelmi fontossággal bír a Masterplast életében. Egyszerre jutnak modern-innovatív csúcstechnológiához, komoly gyártási kapacitáshoz valamint részesedéshez az EU legnagyobb piacán, ami önmagában is óriási érték. Ezzel megnyílik számukra a lehetőség, hogy tovább növekedjenek Nyugat-Európában, és az üvegszövet után a tetőfólia gyártásban is a világ élvonalához csatlakozzanak. Az akvizícióval az ipari portfóliójuk is jelentősen erősödik. A speciális membránok előállításával be tudnak lépni az egészségügyi-higiéniai alapanyagok gyártói közé, ami szerintük több mint ígéretes a jelenlegi helyzet ismeretében.