Kézfertőtlenítő szerek gyártásába fog a luxuscikkek piacának első számú szereplője, az LVMH csoport, hogy ezzel is segítse a járvány leküzdését.

A BBC beszámolt arról, hogy a számtalan presztízsmárkát birtokló francia divatcég bejelentette: parfümgyártó kapacitását teljes mértékben a koronavírus elleni küzdelemnek rendeli alá, és kézfertőtlenítőszerek gyártásába kezd.Ezzel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy Franciaországban megfelelő mennyiségben álljanak rendelkezésre ezek a termékek, amelyekből most bizony jelentős hiány mutatkozik országszerte.

A kézfertőtlenítőket ingyen szállítják le az egészségügyi hatóságoknak.
Azok a termelőegységek, amelyekben eddig parfümök készültek, mostantól arra szolgálnak, hogy a lehető legnagyobb mennyiségben állítsanak elő hidroalkoholos kézmosószereket.
Ezekben az üzemekben eddig olyan presztízs kozmetikai márkák kerültek le a gyártósorokról, mint a Christian Dior vagy a Givenchy.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A társaság azt is közölte, hogy – együttműködve a francia hatóságokkal - mindaddig folytatni fogják a kézfertőtlenítők gyártását, ameddig szükséges.A világon a kormányok egyébként mindenhol arra kérik az ipari gyártó cégeket, hogy segítsenek a koronavírus és a gazdasági nehézségek leküzdésében azzal, hogy olyan termékek gyártására is ráállnak, amelyekből hiány mutatkozik a járvány kitörése óta.