Minden öt repülőgépből négy a földön marad a Ryanairnél

Ryanair B737
Vágólapra másolva!
A Ryanair a májusig szóló menetrendben járatainak 80 százalékát törölte a koronavírus miatt, írja a Guardian.
Vágólapra másolva!

Európa legnagyobb diszkont légitársasága közleményben tudtatta, április és május hónapban gépeinek 80 százalékát a földön tartja a járatok törlése miatt, és a vállalatnál nem zárják ki azt sem, hogy a flotta egészét leállítják erre az időszakra.

A Ryanair gépeinek többségét földön tartja a járattörlések miatt Forrás: Wikipedia / WikiABG

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója elmondta: „A Ryanair a rugalmas légitársaságok közé tartozik, jelentős készpénztartalékkal és erős mérleggel. A megfelelő és időben megtett lépéseknek köszönhetően, csökkentett vagy teljesen leállított repülésekkel is képesek vagyunk túlélni, amíg a dolgok újra a normális módon kezdenek működni."

A vezérigazgató egyben jelezte, úgy gondolja, az EU-s kormányok eddig példátlan lépései előbb-utóbb véget vetnek a Covid-19 járványnak.

A Ryanair közlése szerint, az elmúlt napokban Olaszország, Málta, Magyarország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Ausztria, Görögország, Marokkó, Spanyolország, Portugália, Dánia, Lengyelország, Norvégia és Ciprus jelentett be repülési tilalmakat vagy bővítette azok számát. A cég szerint ezért a következő 7-10 napban gépeik többsége a földre fog kényszerülni a tiltások hatályba lépésével.