A koronavírus lehet az eddigi legnagyobb Google keresési trend

Google, Google Chrome
ANKARA, TURKEY - SEPTEMBER 6: Google's logo is seen on a screen in Ankara, Turkey on September 6, 2018. Aytug Can Sencar / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Google elmondta, hogy mióta az amerikai elnök nemzeti vészhelyzetet hirdetett, azóta az ezzel kapcsolatos keresőszavak 4 ezer százalékkal ugrottak meg keresőjükben, miközben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kérdésekre szintén ezerszeresen kerestek rá – összegzi a Fast Company.
Vágólapra másolva!

A Google ráadásul egy olyan weboldalt is fejleszt, amely a kormányzattal együttműködve hiteles, megbízható információkat közöl a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Aytug Can Sencar

A vállalatnál közölték, hogy

a koronavírus az egyik legkeresettebb téma,

mivel az emberek információkat akarnak szerezni a betegségről, és hogy ez milyen hatással van az életükre. A Washington Post adatelemzője szerint ez lehet a történelem legnagyobb keresési trendje. Ugyanakkor az emberek a komolyabb kérdéseket az olyan egészségügyi weboldalakon teszik fel, mint a WebMD vagy a Mayo Clinic.

A koronavírussal kapcsolatos legfontosabb kérdések tükrözik az emberek kíváncsiságát például az üzletek nyitvatartásokról.

A leggyakrabban a Disney World bezárására kérdeznek rá az USA-ban, valamint a March Madness kosárlabda bajnokság elhalasztása érdekli őket.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A keresésekből kitűnik, hogy az emberek kíváncsiak a hírességekre és a politikai vezetőkre a koronavírussal kapcsolatban.

Például a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau felesége, Sophie Grégoire Trudeau koronavírussal fertőződött meg, így férje neve a keresési lista élén található, míg a második helyen a korábbi kosárlabda legendára kerestek rá leggyakrabban – Charles Barkley önkéntes karanténba vonult, mert attól tart ő is fertőzött.

A világ egészét nézve is hasonló dolgokra kíváncsiak az internetezők, mint az amerikaiak: az öt leggyakoribb keresésben szerepel a Disney World bezárása, hogy

mi pusztítja el a koronavírust, és vagy miként tesztelhetik, hogy valaki elkapte-e a koronavírust.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Vu Hong

Ráadásul a magány szóra 2004 óta nem kerestek rá annyian, mint a legutóbbi napokban, vélhetően azért, mert egyre több országban javasolják mindenkinek, hogy inkább maradjon otthon, ezzel is csökkentve a vírus terjedésének lehetőségét.