Leáll a termelés a győri Audi-gyárban

2020.03.17. 13:19

A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt a tervek szerint hétfőtől leáll a termelés az Audi Hungaria Zrt. győri gyárában is - adott tájékoztatást a vállalat.

A közlemény szerint a Volkswagen konszern legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést, ami érinti az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli, mexikói és győri telephelyeit is. 

A vállalat az üzemi tanáccsal és a Volkswagen konszernnel egyetértésben azt tervezi, hogy a termelést a telephelyeken szervezett és ellenőrzött formában a hét végéig leállítja.  

A közlemény idézi Peter Kösslert, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagját, az Audi Hungaria Zrt. felügyelőbizottságának elnökét, a nemzetközi válságstáb vezetőjét, aki szerint már eddig is számos intézkedést hoztak annak érdekében, hogy megóvják munkavállalóik egészségét.

Bezár a győri Audi-gyár is (illusztráció)Forrás: Audi

„Köszönet illet minden munkatársat, akik ezekben a nehéz időkben gyorsan és másokkal együttműködve cselekednek valamennyi audis védelme érdekében" – idézi Peter Kösslert a Vg.hu.

A jelenlegi helyzet a már bejelentett intézkedések végrehajtására kényszerít bennünket, és továbbra is rugalmasságot és szolidaritást vár el tőlünk."

- tette hozzá Kössler.

A gyártási programról és a munkavállalókat érintő következményekről hamarosan további tájékoztatást fognak adni.