Lemondták a Glastonbury zenei fesztivált is

Glastonbury Festival, David Attenborough
GLASTONBURY, ENGLAND - JUNE 30: Sir David Attenborough appears on the Pyramid stage during day five of Glastonbury Festival at Worthy Farm, Pilton on June 30, 2019 in Glastonbury, England. (Photo by Dave J Hogan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Újabb hatalmas csapás érte az idei fesztiválszezont miután a Glastonbury rendezői bejelentették, hogy elmarad az idei rendezvény a koronavírus járvány miatt.
Vágólapra másolva!

A Taylor Swift, Paul McCartney és Kendrick Lamar által fémjelzett idei Glastonbury fesztivál lemondása mellett döntöttek a szervezők a koronavírus járvány rohamos terjedése miatt. A fesztivál által kiadott közleményben a szervezők sajnálatukat fejezik ki a kialakult helyzet miatt, hiszen alig hat napja még reményteljes információkat közöltek, azonban már akkor is lehetett érezni, hogy nem sok esély van arra, hogy a fesztivált megtartsák.

A brit kormány hétfőn azt javasolta, hogy ne tartsák meg a tömegrendezvényeket, ekkor már a legoptimistábbak is tudták, hogy a bejelentés a Glastonbury lemondásáról hamarosan megtörténik.

A döntést még április elseje előtt hozták meg, mielőtt a bérletüket részletfizetéssel megvásárló fesztiválozók befizették volna az utolsó részletüket.

Illusztráció Forrás: Dave J Hogan/Getty Images

A Glastonburyre már megvásárolt jegyek sem vesznek kárba, mivel a szervezők azt ígérik, hogy ezeket jövő évi bérletre lehet majd váltani. Azok, akik már befizették az 50 fontos előleget, jövőre is lehetőségük lesz a bérlet megvásárlására.

Az idei rendezvényre 200 ezer embert vártak, köztük 135 ezer bérletest.

Ez lett volna ráadásul a Glastonbury 50. évfordulója, és ez alkalmából különleges meglepetésekkel és még a szokásosnál is erősebb fellépő nevekkel készültek.