Újabb hatalmas csapás érte az idei fesztiválszezont miután a Glastonbury rendezői bejelentették, hogy elmarad az idei rendezvény a koronavírus járvány miatt.

A Taylor Swift, Paul McCartney és Kendrick Lamar által fémjelzett idei Glastonbury fesztivál lemondása mellett döntöttek a szervezők a koronavírus járvány rohamos terjedése miatt. A fesztivál által kiadott közleményben a szervezők sajnálatukat fejezik ki a kialakult helyzet miatt, hiszen alig hat napja még reményteljes információkat közöltek, azonban már akkor is lehetett érezni, hogy nem sok esély van arra, hogy a fesztivált megtartsák.

A brit kormány hétfőn azt javasolta, hogy ne tartsák meg a tömegrendezvényeket, ekkor már a legoptimistábbak is tudták, hogy a bejelentés a Glastonbury lemondásáról hamarosan megtörténik. A döntést még április elseje előtt hozták meg, mielőtt a bérletüket részletfizetéssel megvásárló fesztiválozók befizették volna az utolsó részletüket.

IllusztrációForrás: Dave J Hogan/Getty Images

A Glastonburyre már megvásárolt jegyek sem vesznek kárba, mivel a szervezők azt ígérik, hogy ezeket jövő évi bérletre lehet majd váltani. Azok, akik már befizették az 50 fontos előleget, jövőre is lehetőségük lesz a bérlet megvásárlására.

Az idei rendezvényre 200 ezer embert vártak, köztük 135 ezer bérletest. Ez lett volna ráadásul a Glastonbury 50. évfordulója, és ez alkalmából különleges meglepetésekkel és még a szokásosnál is erősebb fellépő nevekkel készültek.