Az Adidas német sportruházat-gyártó csatlakozott a versenytársak lépéseihez, és bejelentette az üzletei bezárását a koronavírus fertőzés terjedésére reagálva.

Az Adidas és a Reebok tulajdonában lévő üzletek Európában, Észak-Amerikában és Kanadában ideiglenesen bezárnak - írta a cég e-mailben. Az üzletek március 18 és 29 között lesznek zárva a fenti régiókban, így hazánkban is, de az amerikai földrészen már 17-én bezárták a boltokat.

Az érintett alkalmazottaknak azonban fizetni fognak az előre betervezett munkaidőért a bezárások ellenére.

Az Adidas boltok legközelebb várhatóan március 30-án hétfőn nyitnak ki Európában, az Egyesült Államokban és KanadábanForrás: NurPhoto/Alexander Pohl/NurPhoto/Alexander Pohl

A Nike, a Lululemon Athletica és az Under Armour Inc. versenytársak már vasárnap közölték, hogy bezárják üzleteiket az Egyesült Államokban és másutt is, csatlakozva a vírus terjedését korlátozó nagyobb kiskereskedelmi láncokhoz.

Az Adidas a múlt héten azzal számolt, hogy az első negyedévben az eladásai akár 1 milliárd euróval (350 milliárd forinttal) is csökkenhetnek Kína nagy részén, csoportszinten pedig több mint 10 százalékkal eshetnek vissza az eladások a világjárvány miatt, ideértve a 100 millió eurós (35 milliárd forintos) csökkenést Japánban és Dél-Koreában.

Forrás: Reuters.com