A boltokban már egy ideje hiánycikknek számít a kézfertőtlenítő a világ legtöbb országában, ezért egyre több szeszfőzde száll be ezen termékek gyártásába.

A szeszfőzdék saját alkoholjukat használják alapanyagnak, így próbálnak megoldást kínálni a kialakult helyzetre. Néhányan saját csomagolást is használnak, mások pedig arra kérik a vásárlókat, hogy tartályt, üveget maguk hozzanak, és ezekbe töltik bele a fertőtlenítő folyadékot.

Az atlantai Old Fourth szeszfőzde az egyike az akcióban résztvevőknek, ők ingyenesen biztosítják például a kézfertőtlenítőt mindenkinek, akinek erre szüksége van. Kiemelik viszont, hogy ennek használata nem helyettesíti a megfelelő és gyakori kézmosást.

IllusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/This content is subject to copyright./Voloshin311

Az Old Fourth megoldása viszont annyira népszerűnek bizonyult, hogy néhány nap alatt teljesen kifogytak a készletekből. A vállalat egnyugtatott mindenkit, hogy a termékek gyártása folyamatos, így hamarosan ismét kapható lesz a fertőtlenítő.

Egy másik vállalat, a Moonrise Distillery, viszont gint használ alapanyagként a kézfertőtlenítő készítéséhez. Várhatóan a közeljövőben még több amerikai szeszfőzde, vagy szeszipari vállalat áll át kézfertőtlenítők gyártására, és ez komoly segítség lehet a koronavírus elleni harcban.