Felfüggeszti az E.ON és az ELMŰ a mérőórák leolvasását

E.ON Energiaszolgáltató Kft., logo,
Vágólapra másolva!
Ideiglenesen leállítja az áram- és gázfogyasztásmérők leolvasását az E.ON. Az ügyfeleket arra kéri a cég, hogy elektronikus úton adják meg a fogyasztásmérők állását. A vállalat újabb óvintézkedésének célja is az ügyfeleik és a munkatársaik egészségének megóvása.
Vágólapra másolva!

Az E.ON mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és felkészüljön a járványhelyzetre. A társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején.

A vállalat az eddig megtett óvintézkedések mellett úgy döntött, i

ideiglenesen felfüggeszti az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását.

Az ügyfelektől átmenetileg azt kérik, hogy akiknél ez esedékes,

az árammérő állását a cég digitális csatornáin, maguk adják meg.

Automatikusan nem szükséges mérőállást küldeni, az E.ON jelezni fogja az érintetteknek, amikor ez szükséges.

A gázmérők adatainak bejelentésének mikéntjéről az E.ON később tájékoztatja az ügyfeleket.

E.ON Energiaszolgáltató Kft. Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Az E.ON-nál a mérőállások a legegyszerűbben az online ügyfélszolgálaton keresztül, a cég mobilapplikációjának segítségével, illetve SMS-ben adhatók meg. A mérőállások bejelentésére telefonon is lehetőség lesz, a telefon nyomógombjainak segítségével adhatók meg az adatok,

de arra kérik az ügyfeleket, hogy ha tehetik, az első három lehetőséget vegyék majd igénybe.

Az E.ON már korábban döntött arról, hogy személyes ügyfélszolgálati irodáit további intézkedésig zárva tartja, vállalták, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki tartós számlatartozás miatt az áramot, illetve több halasztható tevékenységet is leállítottak annak érdekében, hogy támogassák a koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedéseket.

Felfüggeszti a fogyasztásmérők leolvasását az ELMŰ-ÉMÁSZ

Az ELMŰ-ÉMÁSZ mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és felkészüljön a járványhelyzetre. A társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja ebben a kihirdetett veszélyhelyzet idején.

A vállalat az eddig megtett óvintézkedések mellett úgy döntött,

ideiglenesen felfüggeszti a villamosenergia-fogyasztásmérők személyes leolvasását.

Az ügyfelektől átmenetileg azt kérik, hogy akiknél ez esedékes, az árammérő állását a cég digitális csatornáin, maguk adják meg.

Automatikusan nem szükséges mérőállást küldeni, a vállalat jelezni fogja az érintetteknek, amikor ez szükséges.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ-nál a mérőállások a legegyszerűbben az online ügyfélszolgálaton keresztül, illetve a cég mobilapplikációjának (EnergiApp) segítségével adhatók meg. A mérőállások bejelentésére telefonon is lehetőség van, de arra kérik az ügyfeleket, hogy ha tehetik, az első két lehetőséget vegyék igénybe.