Egyműszakos munkarendre tér át szolnoki üzemében a Stadler

Stadler, hegesztés
Vágólapra másolva!
Különleges munkarendet vezet be a Stadler cég a szolnoki kocsiszekrény üzemében március 23-tól április 17-ig; a termelőtevékenységet végző munkatársak – néhány részterület kivételével – az eddigi kétműszakos munkarendről egyműszakos munkarendre térnek át, és ehhez igazodik a termelést támogató területek munkaidő-beosztása is – közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

Ezzel párhuzamosan a Stadler a szolnoki üzem minden munkavállalója számára 4 havi munkaidőkeretet rendel el, amellyel megfelelő rugalmasság biztosítható a kötelező munkaórák teljesítéséhez.

Illusztráció Forrás: Origo

Az üzem területén a naponta megforduló munkatársak számának korlátozásával jelentősen csökkenhet a fertőzés terjedéséhez szükséges kontaktok száma.

A rugalmas munkaidőkeret pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek a járvány okozta bizonytalan időszakban is megóvhatók és fenntarthatók legyenek – írják a közleményben.

Érdeklődésre a Stadler közölte,

tavaly a szolnoki üzem árbevétele rekordot ért el, 26,8 milliárd forint volt.

Az üzemben 560 kocsiszekrényt gyártottak, az idén 630 kocsiszekrény előállításával számolnak. A különleges munkarend az intézkedés bejelentett időtartamára nagyjából 50 százalékos kapacitáscsökkenést jelent.