A Tesla hivatalos közleményben jelentette be, hogy március 23-a után egy időre biztosan bezárják a Fremontban, Kalifornia államban található gyárukat.

Ugyan több napig ellentétes hírek keringtek a Tesla gyárbezárásáról, a végén mégis leáll a termelés Fremontban. Nemrég még egy belső céges levelezés arról tájékoztatta a dolgozókat, hogy az üzem továbbra is működni fog, mivel az ország számára stratégiai fontosságú. Ezt már akkor is többen cáfolták, végül pedig le kellett állítani a gyártást.

A Tesla New Yorkban is leállítja a működést, csak a cégfenntartáshoz szükséges részlegek fognak üzemelni, amelyekkel a cég által működtette szolgáltatásokat tudják biztosítani az ügyfelek számára. A nevadai gigagyár viszont továbbra is működni fog, amíg az állam másképp nem határoz.

IllusztrációForrás: AFP/Emmanuel Dunand

A Tesla emlékeztette az alkalmazottakat, hogy az előző év negyedik negyedévév végén a cégnek 6,3 milliárd dollár készpénz állt rendelkezésére. Kiemelték, hogy ennek a likviditásnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a Tesla átvészelje az előttük álló bizonytalan időszakot.