A Bank of America 400 dollárral növeli fióki alkalmazottai fizetését

Csökkenti a fiókok nyitva tartási idejét a Bank of America, a fiókokban dolgozók fizetését pedig megnöveli, a koronavírus járvány miatt
Vágólapra másolva!
A Bank of America bejelentette, hogy havonta 400 dollárral növeli azoknak a dolgozóinak a fizetését, akik az egyre szélesedő koronavírus-járvány közepette is a fiókokban kénytelenek dolgozni, mert a munkakörük nem teszi lehetővé az otthoni munkavégzést. Emellett a napi munkaidejüket is legalább két órával csökkenti.
Vágólapra másolva!

A bank ügyfélszolgálati és egyéb irodai alkalmazottai, akiknek szintén irodából kell dolgozniuk,

a heti 40 órát meghaladó munkaidejükre kétszeres túlórapénzt kapnak.

Az alkalmazottak a csökkentett munkaidőre is teljes bért kapnak.

Az Egyesült Államok második legnagyobb amerikai bankjaként a Bank of America a rivális JPMorgan Chase lépéséhez csatlakozott.

Csökkenti a fiókok nyitva tartási idejét a Bank of America az Egyesült Államokban, a fiókokban dolgozók fizetését pedig megnöveli, a koronavírus járvány miatt Forrás: Copyright Tom Hanslien Photography/Tom Arne Hanslien

A béremelést Brian Moynihan vezérigazgató már jóvá is hagyta. Az intézkedés a koronavírus-válság ideje alatt végig érvényben marad.

Március 23-tól, vagyis hétfőtől kezdve a Bank of America 4 300 fiókjában 10 és 16 óra közé szűkíti a nyitva tartási időt. A legtöbb üzlet tipikusan 9-től 17 vagy 18 óráig tart nyitva az Egyesült Államokban.

Forrás: Cnbc.com