Boris Johnson miniszterelnök bejelentése szerint - a házhozszállítást biztosító egységek kivételével - a kávézóknak, puboknak és éttermeknek péntek estétől be kell zárniuk az Egyesült Királyságban, a koronavírus elleni küzdelem részeként.

A szigetország összes éjszakai klubját, színházát, moziját, edzőtermét és szabadidőközpontját egyaránt érinti ez a rendelkezés. 

Johnson szerint a helyzetet havonta fogják felülvizsgálni. 

A bezárásokról szóló bejelentés követi más országok hasonló intézkedéseit, ideértve Írországot is, ahol a kocsmákat és a bárokat már múlt vasárnap bezárták.

Minden közösségi hely bezárt szombattól az Egyesült KirályságbanForrás: AFP/Ben Stansall

Sajtótájékoztatón a miniszterelnök arról beszélt, hogy az intézkedéseket szigorúan be kell tartani. Skót, walesi és észak-írországi politikusok kifejezték támogatásukat a kormány intézkedései iránt. 

A legtöbb brit iskola is határozatlan időre bezárt pénteken,  de a kulcsfontosságú munkavállalók gyerekeinek felügyelete céljából hétfőn újra megnyitják ezek egy részét, csökkentett létszámú pedagógussal.

Sadiq Khan londoni polgármester arra kérte London lakosait, hogy ne használják a tömegközlekedést, hacsak az valóban nem nélkülözhetetlen.

Forrás: bbc.com