Mit érdemes beszerezni a járvány idejére a háziállatoknak?

2020.03.23. 20:29

A koronavírus járvány idején érdemes végiggondolni, hogy mire lehet szüksége házikedvenceinknek is: az étel mellett gondolni kell a gyógyszereikre és a játékaikra is – írja az Insider.

A kedvtelésből tartott háziállatok mindennapi életéhez szükséges termékekből is érdemes bevásárolni otthonra.

IllusztrációForrás: AFP/Image Source/Kathy Cacicedo

Nem érdemes megvárni, míg teljesen elfogy az állateledel. Egy vagy két hónapra elegendő állateledel elegendő mennyiség lehet a kiskedvenceknek, de akár a havi előfizetői szolgáltatást is érdemes végiggondolni. Ennek lényege, hogy a kiválasztott típusú eledelt havonta automatikusan kiszállítják, így nem kell amiatt aggódni, hogy elfogy.

Érdemes a házikedvencek gyógyszereit is átnézni, és ennek megfelelően feltölteni a készleteket, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen állatorvoshoz menni.

IllusztrációForrás: AFP/Samuel Kubani

A megelőzésre is fontos nagy hangsúlyt fektetni, érdemes ezért otthon bolha és kullancs elleni készítményt tartani, ami akár több hónapra is elegendő a kertbe kijárós macskáknak, illetve a kutyáknak.

A hulladék kezelése szintén sarkalatos pontja az állattartásnak. A lakásban tartott háziállatoknak szüksége van macskaalomra vagy forgácsra, míg a kutyáknak érdemes beszerezni több zacskót a sétáltatásokhoz.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Mivel sok vállalat arra ösztönzi munkavállalóit, hogy otthonról dolgozzanak, és bár a kiskedvencek örülnek a több együttöltött időnek, a munkaidő alatt nem lehet velük kellőképpen foglalkozni. Ugyanakkor az interaktív játékok segítségével le lehet kötni a kutyát vagy a macskát a munkaidő végéig. Ezeknél a játékoknál jutalomfalatot lehet elrejteni különböző tárgyakba, és a házikedvencek leleményességére van szükség ezek megszerzéséhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK