Újabb pályázatok jelentek meg a Magyar Falu Programban

4+1 tipp lakásfelújításhoz – Változtass, akár egy hétvége alatt
Vágólapra másolva!
Újabb két pályázatot hirdetett meg a kormány a Magyar Falu Program keretében, a pályázatok az egyházi, illetve önkormányzati tulajdonú közösségi tér ki- és átalakítására és foglalkoztatás támogatására adnak lehetőséget 10 milliárd forint keretösszegben. A két pályázat e célok támogatásával ad lehetőséget a falvak közösségeinek megerősödésére, illetve a nemzeti és helyi identitástudat megszilárdítására.
Vágólapra másolva!

Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a két pályázati kiírás során támogatás igényelhető

  • a közösségi terek építésére, felújítására,
  • közösségi programszervező foglalkoztatására.

A pályázatok hozzájárulnak a helyi közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés javításához, a társadalmi felzárkózás segítéséhez, ezáltal a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

A pályázat közösségi terek felújítására is igényelhető Forrás: Shutterstock

Mind az önkormányzati, mind az egyházi pályázati kiírások esetében

a közösségi épületek külső és belső tereinek építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére 30 millió forintos összeghatárig igényelhető maximálisan támogatás.

A közösségszervező személy bértámogatására pedig

közel 3 millió forintig igényelhető.

A pályázati kiírások hétfőn jelentek meg a kormany.hu-n, a pályázati felület

A kormánybiztos elmondta, hogy a támogatás nem használható fel programszervezésre, a pályázatok építési beruházásokkal járnak együtt, amelyek nem az idei, hanem a jövő évben kerülnek megvalósításra. Ezek infrastrukturális és működési fejlődést jelentenek az önkormányzat/egyház számára, amelyet a közösség várhatóan legkorábban a jövő évben hasznosíthat.