Az Amazon már nem szállít ki bármit Franciaországban és Olaszországban

2020.03.25. 08:03

Az Amazon.com nem szállítja ki a nem alapvető fontosságú termékeket a vírus által leginkább sújtott Olaszországban és Franciaországban.

Az Amazon szóvivője szerint a társaság a megugrott megrendelésszám és a koronavírus elleni munkahelyi biztonsági intézkedések betartása érdekében hozta meg a döntést.

"Ideiglenesen leállítunk bizonyos nem alapvető termékekre vonatkozó megrendeléseket az Amazon.it és az Amazon.fr webhelyen" - közölte az Amazon.com. Ez lehetővé teszi, hogy a központ munkatársai azokra a termékekre összpontosítsanak, amelyek az ügyfelek számára jelenleg leginkább szükségesek."

Olaszországban és Franciaországban csak a legfontosabb cikkeket szállítja ki az Amazon a saját kézbesítő hálózatávalForrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci

Az Amazon ezek közé soroljaa babatermékeket, az egészségügyi és háztartási cikkeket, a szépségápolási és személyes higiéniai termékeket, az élelmiszereket, valamint a háziállatok ellátását szolgáló termékeket.

A világ legnagyobb online kiskereskedője szerint az olasz és francia fogyasztók továbbra is megrendelhetnek nem alapvető fontosságú termékeket az Amazon azon eladóitól, akik nem az Amazon kiszállítói hálózatát használják a megrendelések teljesítéséhez, de a szállítás az ő esetükben is hosszabb ideig tarthat - tudatta a cég.

 

Forrás: Reuters.com