Jutalmakat osztanak a kiskereskedelmi láncok dolgozóiknak

koronavírus, vírus, Budapest, járvány, belváros, maszk, üzlet, vásárlás, bolt, termék
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy rendkívüli jutalommal köszöni meg a legnagyobb kiskereskedelmi munkaadó a magyar alkalmazottainak, hogy az elmúlt hetekben fáradhatatlanul részt vettek az élelmiszerellátásban. 
Vágólapra másolva!

Több nagy kiskereskedelmi lánc ismeri el plusz juttatással, jutalommal dolgozói munkáját.

A Tesco az áruházakban, a logisztikai központokban és az online bevásárlás üzletágon lévő több ezer dolgozójának 176 ledolgozott munkaóra esetén bruttó 40 ezer forintot utal át a márciusi munkája után, és az áprilisi időszakot követően megismétlik az aktívan telt órák alapján arányosított, elismerő jutalmazást.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Zsebébe nyúlt az Auchan is. Az Auchan Retail Magyarország nagyon büszke dolgozóira, akik az elmúlt hetekben biztosították az áruházak áruellátását és működését - jelezte a cég. A vállalat köszöni munkájukat, amelynek elismeréseként minden munkavállaló az alapbér 20 százalékát kapja meg egyszeri prémiumként. A prémiumról az elmúlt napokban a dolgozók már tájékoztatást is kaptak.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetétől pedig a lap megtudta, hogy a Lidl diszkontlánc is jutalmazza a dolgozókat. A cég a vásárlókártyákra többféle összeget juttat az érintetteknek, ugyancsak köszönetképpen a munkájukért. Így a 8 órás műszakban dolgozók bruttó 33 ezer forintot kapnak, míg a 7 órás műszakban 28 875 forint jár, 6 órában 24 750 forintos jutalom érkezik, míg 5 órában 20 625, 4 órában pedig 16 500 forint.

Mindemellett, több áruházlánc is védelmi intézkedéseket vezetett be dolgozói egészségének megóvása érdekében.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Tescónál például elrendelték a kosarak, bevásárlókocsik és egyéb felületek gyakoribb tisztítását, nagyobb mennyiségben rendelnek kézfertőtlenítőket és többször tartanak higiénés szüneteket. Áruházaikban megoldották az ajánlott távolság megtartását sorban állás közben és a pénztáraknál. Legutóbb pedig az átmeneti plexifalak elhelyezéséről döntöttek a kasszáknál, erről egyébént korábban már az Aldi is döntött.

A szakszervezet üdvözölte a vállalatok részéről biztosított jutalmakat és a dolgozók védelmét célzó intézkedéseket. Egyúttal kiemelték, hogy ilyen irányú javaslataikat korábban eljuttatták az ágazati munkacsoport elé is, illetve a szövetségeknek, és egyre több munkaadó tesz azok mentén lépéseket.