Az olyan kritikus helyzetekben is, mint amilyet a globális koronavírus-járvány okoz, természetesnek vesszük, hogy a villamos energia folyamatosan a rendelkezésünkre áll. Ehhez nagyon sok olyan ember munkájára van szükség, akik ilyenkor sem maradhatnak otthon. Közöttük vannak a Paksi Atomerőmű üzemeltetői is, akik 0-24 órában teszik a dolgukat.

A Paksi Atomerőművet nem véletlenül nevezik az ország energiaszívének, hiszen a hazai villamosenergia-termelés csaknem 50 százalékát adja Paks, szavatolva Magyarország ellátásbiztonságát. Az ott dolgozók munkája szó szerint létfontosságú, akárcsak a már fent emlegetett szívé, hiszen áram nélkül nem működnének a kórházakban a lélegeztetőgépek és más, az életfunkciókat szükség esetén mesterségesen fenntartó orvosi berendezések sem.

Paks, Magyarország energiaszíveForrás: https://atombiztos.blogstar.hu/

Most, amikor szerte a világon embermilliók kénytelenek az otthonukba zárkózva dolgozni, ismét bebizonyosodott, hogy mennyire fontos az villamosenergia-ellátás biztonsága, hiszen áram nélkül sem az internet, sem a gazdaság egésze nem működne. Az áramszolgáltatás olyan létfontosságú, mint az emberi vérkeringés, soha nem állhat le!

 A Paksi Atomerőmű ebben a rendkívüli és nehéz helyzetben is helytáll. Köszönet érte az ott dolgozó embertársainknak, akik nap nap után rendíthetetlenül végzik a munkájukat. Köszönet és hála illeti azokat is, akik a magyar emberek egészsége érdekében a koronavírus-járvány leküzdésén dolgoznak.

Nem lehet elégszer mondani: védjük meg őket és a családjukat! Aki teheti, az maradjon otthon! Ez most a legfontosabb nemzeti érdek!

Hárfás Zsolt
atomenergetikai szakértő
energetikai mérnök, okleveles gépészmérnök
az atombiztos.blogstar.hu oldal szerzője