Ingyen kávét és szendvicseket ad a Starbucks az egészségügyi dolgozóknak

Vágólapra másolva!
A Starbucks nemcsak az Egyesült Államokban, hanem a világ több országában is ingyen kávét ad az egészségügyi dolgozók számára a koronavírus-járvány idején.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb kávézólánca május 3-ig minden olyan vásárlójuknak, aki az egészségügyben dolgozik, legyen orvos, nővér vagy mentős, egy nagy hideg vagy meleg kávét ad teljesen ingyen.

Az Egyesült Államokban a kedvezmény a rendőrökre és a tűzoltókra is kiterjed.

A Starbucks egy bejegyzésben számolt be arról, hogy a dolgozóik világszerte megkezdték a kávék eljuttatását a kórházakba. Mindemellett a vállalat félmillió dollárt adományoz orvosi felszerelések beszerzésére is. Az Uber is csatlakozott a mozgalomhoz, ők több mint 25 ezer egészségügyi dolgozó számára biztosítanak ingyen fuvart az Egyesült Államok bizonyos területein.

Forrás: Starbucks Magyarország/Facebook

A Starbucks Magyarország is a napokban kezdte meg az akciót, amelynek keretében nyolc kórháznak juttattak el szemes kávét és egyéb termékeket. Ahogyan a vállalat a Facebookon is írta:

Köszönjük a kitartó és fáradhatatlan munkát Nektek, akik a legtöbbet teszitek közösségünkért! A Starbucks Magyarország szeretné kifejezni háláját és segíteni a mindennapokban, ezért legfinomabb kávéinkkal kedveskedtünk a kórházi dolgozóknak és ezt a következő időszakban is folytatjuk. Eddig nyolc kórháznak tudtunk kávét szállítani és reméljük, ezzel egy kicsit mi is hozzájárulhatunk áldozatos munkátokhoz!

A Mol is lépett, ők ingyenessé teszik az elektromos járművek feltöltését az egészségügyi dolgozók számára, ha felmutatják igazolványukat.