A dubaji székhelyű légitársaság – amely ráadásul a világ legnagyobb interkontinentális utasszállítója is – a járattörlések után kuponokat ad pénzvisszafizetés helyett – írja az Independent.

Az Emirates szerdán állította le teljes légi forgalmát, miután az Egyesült Arab Emírségekben bezárták a repülőtereket az egyre terjedő koronavírus-járvány miatt.

IllusztrációForrás: AFP/Jekesai Njikizana

Az Emirates szóvivője elmondta, hogy az ügyfelek olyan utazási utalványt választhatnak a cég weboldaláról, amit könnyen fel tudnak használni. Ezek az utalványok pedig 12 hónapig használhatóak fel, de amennyiben ez idő alatt nem vásárolnak vele repülőjegyet, úgy a vállalat visszatéríti az árát.

A visszatérítések továbbra is az érvényes viteldíjszabályok alapján működnek" – nyilatkozta a légtársaság szóvivője, hozzátéve, hogy arra ösztönzik ügyfeleiket, hogy az utalványokat fogadják el, mivel a mostani kritikus időszakban a vállalatnak több időre van szüksége a visszatérítések kezelésére.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Ugyanakkor az utasoknak arra is lehetőségük van, hogy a foglalást követő 24 hónapon belül bármikor felhasználják a megőrzött repülőjegyüket, anélkül, hogy emiatt kapcsolatba lépnének a céggel.