Kupont ad pénzvisszafizetés helyett ez a légitársaság

emirates
A picture taken on February 1, 2012 shows an A330-200 Airbus plane of Emirates airline at the Harare International Airport on February 1, 2012. Emirates Airline made its maiden flight to Harare today as it launched a new service between Zimbabwe, Zambia and Dubai. Zimbabwe's transport minister Nicholas Goche said the arrival of Emirates at a time many international airlines had stopped flights to Zimbabwe was "a historical day for Zimbabwe. AFP PHOTO / JEKESAI NJIKISANA
Vágólapra másolva!
A dubaji székhelyű légitársaság – amely ráadásul a világ legnagyobb interkontinentális utasszállítója is – a járattörlések után kuponokat ad pénzvisszafizetés helyett – írja az Independent.
Vágólapra másolva!

Az Emirates szerdán állította le teljes légi forgalmát, miután az Egyesült Arab Emírségekben bezárták a repülőtereket az egyre terjedő koronavírus-járvány miatt.

Illusztráció Forrás: AFP/Jekesai Njikizana

Az Emirates szóvivője elmondta, hogy az ügyfelek olyan utazási utalványt választhatnak a cég weboldaláról, amit

könnyen fel tudnak használni.

Ezek az utalványok pedig 12 hónapig használhatóak fel, de amennyiben ez idő alatt nem vásárolnak vele repülőjegyet, úgy a vállalat visszatéríti az árát.

– nyilatkozta a légtársaság szóvivője, hozzátéve, hogy arra ösztönzik ügyfeleiket, hogy az utalványokat fogadják el, mivel a mostani kritikus időszakban a vállalatnak több időre van szüksége a visszatérítések kezelésére.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Ugyanakkor az utasoknak arra is lehetőségük van, hogy a foglalást követő 24 hónapon belül bármikor felhasználják a megőrzött repülőjegyüket, anélkül, hogy emiatt kapcsolatba lépnének a céggel.