A Takarékbank azt kéri a 65 évnél idősebbektől, hogy szükség esetén, a reggeli nyitástól 10 óráig bezárólag keressék fel a fiókokat. A más korcsoportokba tartozó ügyfeleket csak 10 óra után várják.

A szombattól életbe lépő kijárási korlátozásokkal összhangban a Takarékbank hétfőtől elkülönítve szolgálja ki bankfiókjaiban a 65. életévüket betöltött ügyfeleit és a fiatalabb korcsoportokba tartozókat. Az ország legnagyobb fiókhálózatát működtető pénzintézete ezzel is hozzájárul a járvány terjedésének lassításához és a veszélyeztetett korosztályok védelméhez - írják közleményükben.

A pénzintézet arra kéri a 65 évesnél idősebbeket, hogy amennyiben mindenképpen szükséges a személyes ügyintézés, úgy a reggeli nyitás és délelőtt 10 óra között keressék fel a fiókot.

A fiatalabb korosztályoknak ugyanakkor azt javasolják, hogy csak 10 óra után menjenek a bankfiókba.

A kormányrendelet értelmében az élelmiszerüzletekben, drogériákban, piacokon és patikákban kell délelőtt külön kiszolgálni a 65 év felettieket, a Takarékbank ehhez az egészségvédelmi intézkedéshez önként csatlakozott.

Amennyiben halaszthatatlanul szükséges, a Takarékbank 65 évnél idősebb ügyfelei nyitástól 10 óráig bezárólag, külön idősávban kereshetik fel a fiókokatFotó: Csudai Sándor - Origo

A pénzintézet azért a reggeli idősávot jelölte ki a veszélyeztetett korosztályoknak, mert a fiókokat zárás után naponta fertőtlenítik, így a reggeli időszakban tudják leginkább óvni az idősebb korosztály egészségét.

A Takarékbank ugyanakkor minden ügyfelének azt tanácsolja, hogy saját egészsége és a vírus gyors terjedésének megakadályozása érdekében, aki csak teheti, kerülje a fióki, személyes ügyintézést, és éljen a telefonos vagy internetes ügyintézés lehetőségével. A bank telefonos ügyfélszolgálatát megerősítették, hogy a nagyobb ügyfélforgalmat is minél gördülékenyebben tudják kezelni.