15 milliárd forintot különít el a GB & Partners az általa kezelt vagyonból a magyar kkv-k vírushelyzet utáni talpra állítására

Vágólapra másolva!
A vírushelyzet utáni gazdasági fellendülés érdekében a GB & Partners Kockázati Tőkelap-kezelő Zrt. 15 milliárd forintot különít el az általa kezelt vagyonból magyar kkv-k számára. Az alapkezelő így is szeretné segíteni a magyar gazdaságot ebben a nehéz helyzetben, illetve az azt követő majdani talpra állásban.  
Vágólapra másolva!

Most az összefogás ideje van, az Alapkezelő igazgatósága arra a döntésre jutott, hogy a saját területünkön, a saját eszközeinkkel ebben a formában tudjuk a leginkább segíteni a fejlődőképes kis- és középvállalkozásokat – mondta Gubicza Ágoston, a GB & Partners többségi tulajdonosa.

A GB & Partners által befektetendő tőkét a járványhelyzet okozta visszaesés utáni ismételt „pályára állításra", azaz elsősorban új beruházásokra, kapacitásbővítésre, felvásárlásra és összeolvadásra, vagy nemzetközi terjeszkedésre lehet felhasználni. Az Alapkezelő várhatóan 8-15 olyan, már működő vállalkozásnak kíván hosszabb távon befektetett tőkét biztosítani piaci feltételek mellett, amelyek legalább 1-2 milliárd forint árbevétellel rendelkeznek, valamint átgondolt, pénzügyi tervekkel alátámasztott elképzeléseik vannak arra, hogy hogyan adnának választ a jelenleg kialakult piaci és gazdasági helyzetre az Alapkezelő által biztosított plusz forrás felhasználásával. A finanszírozáson túl a GB & Partners az eddig felhalmozott és már bizonyított szakértelmet adja, amivel már sikeresen épített fel nemzetközi cégeket.

Nemcsak forrást biztosítunk a vállalatok számára, hanem operatív szakmai támogatást is tudunk nyújtani a válságkezelésen túl, például az üzleti koncepció és a működési modell ki/átalakításában, aminek segítségével újra nyereséges céget lehet felépíteni. Bizonyítottan piacképessé és életképessé tudtunk már tenni márkákat, fel tudtunk építeni értékesítési csatornákat és struktúrákat, valamint sikeres értékesítési stratégiát tudtunk kidolgozni a társaságok menedzsmentjével együtt. Számunkra kiemelten fontos a portfóliócégek nemzetközi terjeszkedésének támogatása, legyen az az exportértékesítés felfuttatása, belépés új piacokra, közös vállalat alapítása külföldi társaságokkal, vagy külföldi leányvállalat alapítása, esetleg felvásárlása. A járvány idővel lecseng, és készen kell állni a gyors újjáépítésre – hangsúlyozta Petheő Tamás, a GB & Partners igazgatóságának elnöke.

A vállalkozásoknak előre kell gondolkodniuk az „újra indulás" előkészítésén, a forrásbevonás ugyanis a jelentkezéstől akár 3-5 hónapot is igénybe vehet. Ez a lépés hatalmas lehetőség annak, aki időben, most jelentkezik (restart@gbpim.com), hiszen a krízist követően tőkeerősen fognak már készen állni a működésre és az új kihívásokra. A jelentkezés során alapvető elvárás, hogy bemutatásra kerüljön az adott társaság tevékenysége, a krízisre adott tervezett válaszlépés és egy kellően részletes üzleti terv, de az Alapkezelő szükség esetén ezek elkészítéséhez is tud szakmai támogatást nyújtani.