Az American és a Delta májusra újabb járatokat töröl

2020.03.29. 13:55

Az American Airlines és a Delta AirLines nemrég bejelentette, hogy tovább csökkentik járataik szémát a koronavírus miatt. Ez azt jelenti, hogy a teljes kapacitás 20-30 százalékával fognak dolgozni májusban, amely még a mostaninál is kevesebb.

Az American Airlines szerint éves összevetésben 90 százalékkal esett vissza a nemzetközi járatok száma, összességében pedig májusban a megszokott napi 6800 járatos kapacitás 20-30 százaléka lesz csak kihasználva.

Ezeket a változtatásokat a légitársaság a kereslet drámai visszaesésével indokolja, valamint az egyre szigorúbb egészségügyi előírásoknak és utazási tilalmaknak, amelyek a teljes iparágra komoly hatással vannak.

IllusztrációForrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

Az American azt is bejelentette, hogy az április 15-e előtt vásárolt jegyek ingyenes átfoglalhatók lesznek egy későbbi időpontra.

A Delta a napokban szintén bejelentette, hogy további járatokat törölnek Európába, Áízsiába, Kanadába és Mexikóba, azonban azt nem közölték, hogy pontosan hány járatot és útvonalat fognak törölni. Ezen kívül ingyenessé teszik az utazást az olyan egészségügyi dolgozólnak, akik munkájuk miatt tartanak a frontvonalba, többek között New Yorkba, ahol egyre súlyosabb a helyzet.