A GRÁNIT Bank bankkártyái már megfelelnek a kormány március 25-én hatályba lépett rendeletében előírtaknak, azaz a bankkártyákkal végrehajtott tranzakcióknál 15 ezer forintig nem kell beütni a PIN-kódot. Egyes kereskedelmi láncok üzleteiben már az elmúlt hétvégén is lehetett így vásárolni.

A bankkártyák tehát megfelelnek a kormányrendeletben előírtaknak, azaz a bankkártyákkal végrehajtott tranzakcióknál 15 ezer forintig nem kell beütni a PIN-kódot.

A pénzintézet a kártyaelfogadásban együttműködő üzleti partnereivel, köztük a Mastercarddal a kormányrendelet hatályba lépését követően haladéktalanul megkezdte az egyeztetést, hogy mielőbb növelje ügyfelei számára az érintéses fizetések (a bankkártyás, valamint az Android eszközökön használható GRÁNIT Pay érintéses mobilfizetés) egészségügyi biztonságát.

A bank ügyfeleinek közel 90 százaléka rendszeresen használja bankkártyáját, ami mintegy öt százalékponttal haladja meg a piaci átlagot, éppen ezért számunkra kiemelten fontos volt, hogy a jelenlegi helyzetben mielőbb még higiénikusabbá tegyük az egyérintéses kártyahasználatot" – mondta Siklós Jenő vezérigazgató-helyettes.

IllusztrációForrás: Gaál Bernadett

Ahhoz, hogy a bank által kibocsájtott kártyákkal a megemelt limit erejéig PIN kód megadása nélkül lehessen fizetni, szükség van arra, hogy minden kereskedelmi egységben a POS terminálokon is megtörténjen az átállítás. Egyes kereskedelmi láncok üzleteiben már az elmúlt hétvégén is lehetett így vásárolni, és néhány napon belül azonban az átállítás várhatóan a legtöbb magyarországi kereskedelmi elfogadóhelyen megtörténik.