Kibővítették az elektronikus ügyintézést a hazai pályázatoknál

2020.03.31. 20:15

Fontos és hasznos intézkedés, hogy mostantól elektronikus ügyintézésre lesz lehetőségük a pályázóknak olyan esetekben is, amelyeknél eddig postai úton vagy személyesen történt az ügyintézés - emelte ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) most bejelentett intézkedéscsomagjából az európai uniós fejlesztésekért felelős ITM-államtitkár.

Perényi Zsigmond elmondta, hogy az intézkedéscsomag egy része saját intézményeikkel szemben támaszt gyorsabb reagálási és elbírálási elvárásokat.

A zökkenőmentes ügyintézés érdekében három hónappal meghosszabbítják a pályázati határidőket, és a támogatási szerződések módosítása is egyszerűsített módon történik majd.

A kormány könnyítéseket vezetett be a pályázatok ügyintézése során, a koronavírus-járványra tekintettelForrás: Shutterstock

A veszélyhelyzettel érintett ágazatokban, a kormány 25-ról 50 százalékra emelte a támogatás előlegének mértékét, ezzel biztosítva egyfajta likviditást a pályázó cégeknek. Lengyelországban, és már a környező országokban is hozott hasonló intézkedéseket a kormány, de az államtitkár szerint azokhoz képest a magyarországi intézkedések sokkal bátrabbak.