Az Asos brit ruházati termékeket gyártó és online áruházzal is rendelkező cég Yorkshire-i gyárából 500 dolgozó sétált ki, mivel úgy gondolják, hogy a vállalat nem megfelelően jár el a koronavírus elleni védekezésben és nem tartja be a kormány ajánlásait.

Az Asos dolgozói azt kifogásolják, hogy a gyárban nincsenek eléggé elkülönítve egymástól, ez pedig nem felel meg a kormány által előírt kötelező távolságtartást elrendelő ajánlásoknak.


A munkavállalók erre próbálják felhívni a figyelmet miközben jelzik azt is, hogy saját biztonságukat és egészségüket is kockára teszi a vállalat.

Az egyik dolgozó szerint a helyzet rendkívül súlyos, hiszen több ezren vannak összezsúfolva a gyárban anélkül, hogy bármilyen járványügyi szabályt betartanának, így komoly kockázata van a tömeges fertőzésnek. Többen is azt mondták, hogy az Asosnak végre a dolgozóit kellene előtérbe helyezni a profittal szemben.

IllusztrációForrás: AFP/Noel Celis

Az Asos visszautasította az ellenük felhozott vádakat. Szerintük a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy egyrészt a termelést fenntartsák, másrészt, hogy megvédjék a dolgozókat a járványtól.