A Tungsram segélyszállítmányt küldött Zágrábba

100 wattos villanykörte, égő, ipari villanykörte, tungsram
Vágólapra másolva!
Több tízezer kompakt fényforrást indított el segélyszállítmányként a Tungsram a földrengés sújtotta Zágrábba nagykanizsai gyárából - közölte a társaság az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény felidézi, hogy március 22-én 5,6-es, majd 5,1-es erősségű földmozgás volt Zágrábban, amelynek következtében egy ember meghalt, többen megsérültek, illetve 250 épület megrongálódott, köztük a horvát parlament és a kormány épülete.

A Tungsram a zágrábi magyar nagykövetség közreműködésével kedden egy kamionnyi világítástechnikai terméket küldött nagykanizsai fényforrásgyárából a horvát fővárosba.

A rakomány többek között 21 ezer darab T8-as kompakt fénycsövet tartalmaz, amelyeket elsősorban kórházakban, irodákban, iskolákban és üzlethelyiségekben tudnak felhasználni. Ezen kívül a Tungsram 13 ezer, minden háztartásban felhasználható energiatakarékos kompakt fényforrást is eljuttat a földrengés sújtotta zágrábi lakosoknak.

A horvát egészségügyi minisztérium örült a kórházaknak tett felajánlásnak, hiszen a koronavírus-járvány miatt is nagy szükségük van minden támogatásra. A közlemény idézi Jörg Bauert, a Tungsram elnök-vezérigazgatóját, aki szerint egyszerre tudnak segíteni a földrengés áldozatainak, valamint a koronavírus-járvány miatt nehezebbé vált ellátásában.

Jelentős segélyszállítmányt küldött a Tungsram a földrengés sújtotta Zágrábba Forrás: [origo]

Azt valljuk, hogy a szomszédos országoknak össze kell tartaniuk, ezért igyekeztünk a tőlünk telhető módon, a leggyorsabban segítséget nyújtani", a világítástechnikai felszerelések praktikus segítséget jelentenek az újjáépítésben is

- olvasható a közleményben.

A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tért vissza a piacra a GE Lighting EMEAT fényforrásüzletágának és globális autólámpa-ágazatának felvásárlásával. A csaknem 4000 alkalmazottat foglalkoztató öt magyarországi gyár a termékeinek 95 százalékát exportálja, 110 nemzetközi piacon van jelen.