Ezrével veszik fel a dolgozókat az amerikai kiskereskedelmi láncok

2020.04.01. 19:03

A Walmart áruházlánc naponta 5 ezer embert vesz fel annak érdekében, hogy ki tudja szolgálni a koronavírus-járvány miatt megugrott keresletnövekedést – írja a Business Insider.

Dan Bartlett, a Walmart ügyvezető alelnöke elmondta, hogy március 19-e óta mintegy 50 ezer új munkavállalót vettek fel, és május végéig összesen 150 ezer új munkavállalót akarnak alkalmazni. Eleinte ideiglenes munkaviszonyban foglalkoztatják az újonnan belépőket, de idővelsokan közülük állandó munkaerővé válnak.

IllusztrációForrás: AFP/Frederic J. Brown

A Walmartnál korábban két hét alatt döntöttek arról, hogy kit vesznek fel, azonban ezt az időt csökkentették 24 órára, a személyes interjúkat pedig telefonbeszélgetés váltotta fel, amit e-mailes állásajánlat követ.

Az Amazon e-kereskedelmi vállalat is hasonló munkaerő bővítést végez: a cég a közelmúltban jelentette be, hogy 100 ezer új dolgozót vár. Jay Carney, az Amazon szóvivője vasárnap elmondta, hogy a cég közel 50 ezer jelentkezési kérelmet kapott a bejelentést követő 24 órában.

IllusztrációForrás: AFP/Denis Charlet

A brit Tesco is tömeges munkafelvételt jelentett be: a cég az elmúlt tíz napban 35 ezer munkavállalót toborzott, a meglévő 340 ezer munkavállalója mellé annak érdekében, hogy a járvány miatt megnövekedett kereslettel lépést tudjanak tartani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK