Az Uber 10 millió ingyenes utat és kiszállítást ajánlott fel az egészségügyi és kormányzati dolgozóknak, az időseknek, és minden szervezetnek, amely érintett a koronavírus-járvány elleni harcban – írja a The Verge.

A vállalat már korábban felajánlotta, hogy ingyen szállítja az egészségügyi dolgozókat Nagy-Britanniában, és ezt terjesztették most ki minden egészségügyi és kormányzati szervezetre. A cég szóvivője elmondta, hogy jelenleg is tárgyalnak a helyi élelmiszerbankokkal az ingyenes utaztatásról és szállításról.

IllusztrációForrás: AFP/2019 Getty Images/Justin Sullivan

Fedezzük az étel- és személyszállítás, valamint az élelmiszerbankból történő élelem kiszállítási költségeit" – nyilatkozta a szóvivő, hozzátéve, hogy az egészségügyi intézmények e-mailen jelezhetik a vállalatnak az ingyenes utazási igényüket.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A társaság foglalásai ugyanis a koronavírus-járvány terjedése miatt 60-70 százalékkal csökkentek az olyan amerikai nagyvárosokban, mint Seattle, Los Angeles, vagy New York. Továbbá támogatást nyújtanak szerződéses munkavállalóiknak is, bár többen is jelezték, hogy nehézségekbe ütközik ennek a támogatásnak az igénybevétele.