Egy japán egyetemen robotokkal tartották meg a diplomaosztót

robotos diplomaosztó
Vágólapra másolva!
A Tokiói BBT Egyetem hallgatói a koronavírus-járvány miatt távvezérelt robotok segítségével vehették át diplomájukat – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A Zoom hívás fogadására alkalmas Newme robotokat tablettel szerelték fel, így a diplomások átvehették diplomájukat a Tokióban található Grand Palace-ban.

Virtuális diplomaosztó Forrás: bbt.ac/BBT University

Mivel a koronavírus-járvány miatt világszerte bezárták az iskolákat és online folyik az oktatás,

számos diák kreatív megoldáshoz nyúl annak érdekében, hogy megünnepelje elért eredményeit,

például nyolc diákcsoport virtuális érettségi ünnepséget tartott a népszerű Minecraft játékban. A Pennsylvaniai Egyetem hallgatói az egész campust újjáépítették a Minecraft játékban, azzal a szándékkal, hogy a vizsgákat és egyéb eseményeket online megtartsák.

A tokiói BBT Egyetem szintén újszerű megközelítést alkalmazott annak érdekében, hogy a hallgatók megtarthassák diplomaosztójukat.

Az ötlet az iskola egyik professzorától származik.

Virtuális diplomaosztó Forrás: bbt.ac/BBT University

Az ünnepség csak részben volt virtuális: négy hallgató és az iskola ügyintézői részt vettek a ceremónián, ahol a robotok talárt és sapkát is kaptak annak érdekében, hogy minél inkább hasonlítson a rendezvény a hagyományos diplomaosztókhoz. Az ANA csoport által fejlesztett Newme robotokat távirányítással vezették. Ezeket a robotokat egyébként a járvány alatt múzeumi sétákhoz és egyéb szabadidős tevékenységekhez is használják.

A cég korábbi beszámolója alapján közel ezer robotot szeretne működtetni a szigetországban, például bolti eladókként.

A hallgatók a Zoom alkalmazáson keresztül figyelték az eseményeket. A robotok az egyetem elnökétől, Omae Kenichitől vették át a diplomákat, miközben a szólított diák arca volt látható a táblagépen.