Az ingatlanpiac, ahogy világszerte mindenhol, úgy az Egyesült Államokban sem a hétköznapokban megszokott módon működik, azonban a szakemberek a háttérben továbbra is folytatják a munkát, és egyre több olyan vélemény születik, hogy amint vége a járványnak, gyakorlatilag egyből fel fognak pörögni a lakáseladások.

A Fox Business szerint nem feltétlenül kell várniuk a hirdetéssel azoknak, akik szeretnék eladni az ingatlanukat, hiszen a járvány miatt rengetegen ragadtak otthon, így a lakosság sokkal több időt tölt az internetes böngészéssel, mint korábban. Ez az ingatlanpiacra is ráhatással van, hiszen azok, akik lakást vagy házat akarnak venni, sokkal gyakrabban nézik a kínálatot.

Ráadásul az olyan platformok, mint az Instagram, a Zoom, a YouTube és a Twitter, lehetővé teszik az eladóknak, hogy tartsák a kapcsolatot a potenciális vásárlókkal.

IllusztrációForrás: Origo

Ugyan a piacon lévő ingatlanokba most nem lehet ellátogatni, de rengeteg technológiai megoldás létezik arra, hogy az érdeklődő megtekinthesse a kinézett álomotthont. Ezek közé tartozik a mostanában ismét közkedvelt virtuális túra, amely óriási siker a szakemberek szerint. Természetesen lesznek nehézségek, de összességében optimisták az ingatlanosok az Egyesült Államokban.