A munkahelyek helyreállítása, újak teremtése a gazdaságvédelmi intézkedések fő célja

2020.04.06. 13:09

A gazdasági kamarák, vállalkozói szervezetek javaslatai is beépültek a gazdaság újraindítását szolgáló kormányzati lépésekbe – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a gazdasági élet felsővezetőivel tartott videókonferencián 2020. április 6-án, Budapesten.

A tárcavezető szavai szerint az új gazdaságvédelmi akcióterv nem növeli Magyarország külső kitettségét, és nem lépi túl a költségvetésben 2019-ben lefektetett kereteket, hanem a források átcsoportosításával szolgálja a vállalkozások és a munkahelyek védelmét - olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.

A megbeszélés elsődleges feladata annak áttekintése volt, hogy miként tudnak a gazdasági élet szereplői felkészülni az újraindulásra és minél gyorsabban reagálni a kormányzati intézkedésekkel megnyíló új lehetőségekre. Palkovics László megköszönte az elmúlt hetek közös munkáját, hangsúlyozva, hogy a gazdaságvédelmi csomag több elemét a szakmai szervezetek, kamarák javaslataira építve dolgozták ki.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszterfotó: Talán Csaba

A gazdasági ügyekben érintett minisztériumok és a Magyar Nemzeti Bank vezetői mellett a megbeszélésen

  • a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK),
  • a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ),
  • a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK),
  • a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ),
  • a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ),
  • az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és
  • a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) képviselői vettek részt.

A felek az egyeztetéseket a gazdaságvédelmi intézkedések bejelentése után, a következő napokban hasonló körben folytatják.