Húsz gépjárművet ajánlott fel a járvány elleni védekezéshez a Toyota

2020.04.06. 13:01

A Toyota magyarországi márkaképviselete a koronavírus-járvány elleni védekezéshez húsz gépjárművet ajánlott fel, amelyeket az Országos Mentőszolgálat, egészségügyi dolgozók és nagyobb segélyszervezetek fognak használni munkájukhoz - közölte Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője hétfőn Budaörsön.

Révész Máriusz a Toyota Central Europe Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón elmondta, az akciócsoport felhívására a Toyota márkakereskedés is beállt a Segítünk egymásnak elnevezésű kezdeményezés mögé, és húsz személygépkocsit, illetve mikrobuszt ajánlott fel.

Révész Máriusz, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője beszél, mellette Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Toyota magyarországi márkakereskedés által felajánlott gépkocsik átadásán a Toyota budaörsi központjában 2020. április 6-ánForrás: MTI/Kovács Tamás


Hat járművet a Kiskunhalason újonnan felépült kórház kap meg, hatot az Országos Mentőszolgálat, nyolcat pedig karitatív szervezetek fognak használni, hogy azt a sok felajánlást, amit kapnak, el tudják juttatni a rászorulókhoz - jelezte a politikus.

Tesztautókat válogattak össze

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kormány intézkedéseinek és a lakosság szabálykövető magatartásának köszönhetően - úgy tűnik - sikerült lelassítani a járvány terjedését.

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója kesztyűt húz a Toyota magyarországi márkakereskedés által felajánlott kocsik átadásán a Toyota budaörsi központjában 2020. április 6-ánForrás: MTI/Kovács Tamás

Hozzátette, a csoportos megbetegedések fázisában tartunk, és arra kell készülni, hogy a tömeges megbetegedések időszakába lépünk, ami nehezen, de a szabályok betartásával talán elkerülhető.

A mentők dolga az, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyvekre készüljenek - hangoztatta Győrfi Pál, jelezve: az életmentés személyi és tárgyi feltételei a mentőszolgálatnál rendelkezésre állnak.

László Richárd, a Toyota országigazgatója elmondta, olyan autókat válogattak össze, amelyeket eddig a partnereik tesztautóként használtak. Mivel erre ebben az időszakban nincs lehetőség, a járvány elleni védekezésben hasznosabbak lehetnek ezek a járművek - tette hozzá.