A magyar fejlesztésű Moneytou-nak köszönhetően díjmentesen utalhatnak egymásnak a Viber-felhasználók

2020.04.07. 11:00

A Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség használatát május 31-ig díjmentessé tette a felhasználók számára a szolgáltatást üzemeltető NeoPay Kft. Az akció nemcsak az online fizetési megoldások népszerűsítését szolgálja, hanem a készpénzes tranzakciók visszaszorítását is segíti a járvány ideje alatt.

Regisztrációs, számlanyitási és számlavezetési díjak ugyan eddig sem terhelték a Moneytou azonnali pénzküldési szolgáltatását, de mostantól május 31-ig átvállalja a tranzakciós díjakat a szolgáltatást üzemeltető NeoPay Kft. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ebben az időszakban a Moneytou-val bármilyen Viber-felhasználó költségek és mindenféle érzékeny adatok megadása nélkül küldhet pénzt más viberezőnek. A pénzmozgás a felhasználók bankszámlái között – illetőleg bankkártyáik által hitelesítetten – történik, tehát sem a Viber-, sem a Moneytou-bővítmény, sem pedig a NeoPay nem kezel közvetlenül pénzt. A szolgáltató nem tesz különbséget a meglévő ügyfelei és az akció során csatlakozó új felhasználók átutalásai között, így akár hárommillió magyar Viber-felhasználó élvezheti a díjmentes átutalás előnyeit. 

A járvány idején különösen fontossá vált a személyes kontaktusok kerülése, ami felgyorsítja a digitalizáció amúgy is bámulatos ütemű terjedését számos területen, a távmunkától a távoktatáson át a házhozszállításig. A készpénzforgalmat egyébként is évek óta igyekeznek visszaszorítani a szereplők, de a digitális pénzforgalmi megoldásoknak most különös jelentősége lett a járvány terjedésének megelőzésében, hiszen a bankjegyek, érmék és a kapcsolódó infrastruktúra kiváló terepe a fertőzés átadásának. „A Viber-felhasználók készpénz érintése nélkül, azonnali teljesítéssel, biztonságosan tudják rendezni egymás között a mindennapos pénzügyi helyzeteket, amelyet most minden kapcsolódó költség átvállalásával igyekszik támogatni a NeoPay júniusig" – fogalmazott a cég többségi tulajdonosát, az EXIM Exportösztönző Magántőkealapot kezelő GB & Partners Zrt. igazgatósági tagja, Winkler Balázs.

A Moneytou tavaly kezdte meg működését Magyarországon, a GB & Partners által kezelt alap befektetésének köszönhetően, és heteken belül már az ötödik országban indul el a régióban.