A Teslánál május elejéig leállnak a gyártással

2020.04.08. 13:30

A Tesla nemrég bejelentette, hogy május 4-ig biztos zárva lesznek az amerikai gyáraik a koronavírus-járvány miatt. Emellett csökkentették a fizetéseket és sok dolgozót küldtek kényszerszabadságra.

A dolgozók Elon Musk cégénél 10 és 30 százalék közötti bércsökkenésre számíthatnak. Az igazgatók fizetése 30 százalékkal lesz kevesebb, a menedzsmentéből 20 százalékot vesznek vissza, a többi dolgozó pedig 10 százalékkal fog kevesebb pénzt hazavinni a második negyedév végéig. 

Az új intézkedéseket, a munkavállalók szabadságolásával együtt április 13-tól vezeti be a vállalat.

Azok a dolgozók, akik munkájukat nem képesek otthonról végezni, vagy olyan területen dolgoznak, amely nem létszükség a jelenlegi helyzetbe, azok május 4-ig kényszerszabadságon lesznek.

IllusztrációForrás: AFP/Imaginechina/Dycj

Egy céges belső levelezés szerint a minimumon próbálja tartani a működést a Tesla, de arra számítanak, hogy május 4-én már újra indulhat a gyártás az Egyesült Államokban. A vállalat emberi erőforrások részlege a levélben azt is kiemeli, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a cég hosszú távú céljai ne kerüljenek veszélybe.

A szabadságra küldött dolgozók továbbra is a Tesla munkavállalói maradnak, azonban bért nem fognak kapni, az egészségügyi hozzájárulást viszont továbbra is fizeti utánuk a vállalat.