Sokan töltötték le a mobilra készült streamcsatornát

quibi stream szolgáltató
Vágólapra másolva!
Több mint 300 ezer letöltéssel indult a csak okostelefonra szánt új streamingszolgáltatás, a Quibi első napja – közölte a Sensor Tower szórakoztatóipari elemzőportál.
Vágólapra másolva!

Az új szolgáltatást a Walt Disney filmstúdió és a DreamWorks Animációs Stúdió egykori főnöke, Jeffrey Katzenberg alapította és Meg Whitman irányítja, aki korábban az eBay Inc. és a Hewlett Packard vezetője volt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A hétfőn elindított szolgáltatás hollywoodi sztárokkal készült produkciókat kínál, köztük Liam Hemsworth Most Dangerous Game című akcióthrillerét, de ezeket a filmeket sorozatként, – ahogy a szolgáltató fogalmazott – "gyors harapásokban", azaz

7-10 perces részekben nézheti meg a felhasználó mobiltelefonján.

Az egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában elérhető Quibi emellett reality műsorokat és híreket is kínál a felhasználóknak.

Illusztráció Forrás: AFP/Robyn Beck

A szolgáltatást 90 napig ingyen lehet kipróbálni, azután hirdetésekkel tűzdelve havi öt dollárért (1.600 forintért), reklámok nélkül havi nyolc dollárért (2.600 forintért) lehet előfizetni rá.

A Quibinek olyan streamingszolgáltatókkal kell megküzdenie a nézőkért, mint az egész estés produkciókat kínáló Disney+, az HBO Max, az Amazon Prime Videója és a Netflix, valamint az olyan rövidfilmes szórakoztató platformok, mint a TikTok és a YouTube.