A két svájci nagybank elhalasztja a 2019-es év osztalék kifizetését az év későbbi szakaszára, miután a hatóságok nyomást gyakoroltak a pénzintézetekre – írja a Reuters.

A kontinens nagy részén döntöttek hasonlóan a bankok, mivel a hatóságok nyomást gyakoroltak a pénzintézetekre annak érdekében, hogy így segítsék a gazdaságot.

IllusztrációForrás: AFP/Fabrice Coffrini

Svájc két legnagyobb bankja szerint erős tőke- és likviditási pozíciójuk lehetővé teszi, hogy támogassák a svájci gazdaságot és a válságban lévő ügyfeleiket, eközben kifizessék az osztalékokat, de a két bank inkább eleget tett a FINMA svájci pénzügyi piaci felügyelet kérésének.

A Credit Suisse és a UBS egyaránt részt vesz a svájci állam szervezett sürgősségi hitelezési konstrukcióban, hogy így támogassa a koronavírus-járvány által sújtott vállalkozásokat. A UBS ez idáig 2,1 milliárd svájci franknyi támogatást nyújtott több mint 16 ezer kis- és középvállalkozásnak.

IllusztrációForrás: AFP

A UBS nemrég közzétette, hogy 28-án várhatóan az első negyedéves nettó nyereség 1,5 milliárd dollárra növekszik az egy évvel ezelőtti 1,1 milliárd dollárról. Továbbá a Credit Suisse is megerősítette optimista kilátásait.

A Credit Suisse 0,1388 svájci frank osztalékot fizetettvolna részvényenként. míg a UBS 0,73 dollár osztalékot.